COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij een longziekte is je fysieke conditie vaak sterk verminderd en heb je klachten als het ophoesten van slijm.

Overgewicht:

Doordat je conditie sterk is verminderd kan het zijn dat hierdoor mogelijk overgewicht ontstaat. Overgewicht verergert de COPD waardoor de klachten alleen maar toenemen. Het is belangrijk dat het gewicht daarom ook omlaag zal gaan. Diëtist Nina kan jou hierbij helpen!

Ondergewicht:

Een verminderde lichaamsconditie kan minder eetlust veroorzaken. Eten kost immers energie en ook de eetlust neemt dus vaak af. Bij ondervoeding of ondergewicht is op verantwoorde wijze aankomen van belang. Diëtist Nina kan jou hierbij helpen. Gewichtstoename zorgt er namelijk voor dat jij je minder futloos voelt en dat jij als COPD patiënt meer energie zult hebben.

Meer informatie:

-->

Over mij

Ik ben Nina Hoefnagels, diëtist én help jou graag bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Bij mij in de praktijk krijg je geen strenge diëten als advies. Samen gaan wij op een verantwoorde en toegankelijke manier aan jouw leefstijl werken waarbij ik streef naar praktische adviezen.
Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal wel mag en niet naar wat er niet mag.

“ Iedereen is welkom in mijn praktijk, want iedereen verdient een advies op maat.
Met plezier help ik jou bij het vinden van een voedingspatroon dat bij jou past”

 

Lees meer