Blog

RECEPT | Volkoren woknoodles met kip en sojabonen

05 augustus 2019

De sojaboon is een peulvrucht en rijk aan eiwit, vezels en onverzadigde (gezonde) vetzuren.  Het heeft een positieve invloed op de cholesterolwaardes.Tevens kunnen sojabonen goed gebruikt worden door veganisten en vegetariërs ter vervanging van bijvoorbeeld vlees. 1 portie (100 gram) peulvruchten…

Lees meer

VACATURE – Diëtist

25 juli 2019

Diëtistenpraktijk Nina is i.v.m. een zwangerschapsverlof per 11 november 2019 op zoek naar een diëtist voor een periode van +/- 4 maanden. Uren zijn in overleg. Diëtist Nina Diëtist Nina is een zelfstandige en ondernemende eerstelijnspraktijk gevestigd in Asten. Werkt…

Lees meer

RECEPT: Bloemkool curry

07 mei 2019

Benodigdheden voor 2 personen: 1 bloemkool/400 gram bloemkoolroosjes 200 gram kipfilet in blokjes 120 gram ongekookte zilvervliesrijst 1 el olijfolie 1 ui 1 el tomatenpuree 1/1cm gember ¼ rode peper 1 teentje knoflook 1 el pittige mosterd 1 mestpuntje kaneel…

Lees meer

RECEPT: Groene asperges met zalm en aardappeltjes in schil

12 april 2019

Benodigdheden 2 personen: 2 zalm moten met huid (gekruid of zelf kruiden) 400 gram groene asperges 500 gram Roseval aardappels in schil grof zeezout peper olijfolie   Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de ovenbakplaat met bakpapier.…

Lees meer

| RECEPT | Lasagne met pompoen & tomaat

08 maart 2019

Benodigdheden voor 2 personen 200 gram rundergehakt 1 knoflookteen 1/4 rode peper (indien je niet van pittig eten houdt kan je dit weg laten) 1 ui 400 gram pompoenblokjes (mag ook uit vriezer) 250 gram mini tomaatjes 4 volkoren lasagnebladen…

Lees meer

RECEPT: Pasta met zalm & een gezonde romige saus

01 februari 2019

RECEPT: Pasta met zalm & een gezonde romige saus 2 personen: 200 gram zalm / 2 zalm moten 2 el vloeibare boter 150 gram ongekookte volkoren pasta 400 gram champignons 1-2 teentjes knoflook 4 stengels Bosui 50 gram Philadelphia 70…

Lees meer

Gezonde uiensoep

22 januari 2019

Benodigdheden voor 6 porties: 1 el olijfolie 1 el vloeibare boter 6 uien 2 knoflooktenen 1 flinke tl grove pittige mosterd (indien je niet van pittig houdt, neem dan gewone mosterd) 1 laurierblad 1,5 liter groentebouillon peper   Bereidingswijze: Pel…

Lees meer

Bloemkool-kerriesoep

04 januari 2019

Benodigdheden voor 3 porties: 1 el olijfolie 1 ui 2 teentjes knoflook 1 grote bloemkool 1 groentebouillontablet 2 (flinke) theelepels kerriepoeder scheutje halfvolle melk peper Voor de garnering: 150 gram gerookte kip 50 gram ongezoute noten optioneel (zeker wel aan…

Lees meer

RECEPT | spruitjes ovenschotel

28 december 2018

Benodigdheden voor 2 personen 300 gram aardappels 150 gram rundergehakt 400 gram spruitjes 125 gram crème fraîche 1 klein/half geklutst ei 60 gram geraspte 30+ kaas 2 theelepels kerriepoeder 1 el olijfolie overige kruiden: nootmuskaat, peper, zout   Verwarm te…

Lees meer

RECEPT: tagliatelle met zalm uit de oven

10 december 2018

Benodigdheden 2 personen: 2 zalm moten 1 broccoli 4 tl crème fraiche (light) 1 knoflookteen ¼ rode peper 15 mini tomaatjes 1 el olijfolie chili kruiden, peper & zout, bieslook (vers of gedroogd) 120/150 gram ongekookte tagliatelle   Verwarm de…

Lees meer

Ik neem graag een kijkje in jouw koelkast

Meer info

Over mij

Ik ben Nina Hoefnagels, diëtist én help jou graag bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Bij mij in de praktijk krijg je geen strenge diëten als advies. Samen gaan wij op een verantwoorde en toegankelijke manier aan jouw leefstijl werken waarbij ik streef naar praktische adviezen.
Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal wel mag en niet naar wat er niet mag.

“ Iedereen is welkom in mijn praktijk, want iedereen verdient een advies op maat.
Met plezier help ik jou bij het vinden van een voedingspatroon dat bij jou past”

 

Lees meer