| RECEPT | Lasagne met pompoen & tomaat

08 maart 2019

Benodigdheden voor 2 personen

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 knoflookteen
  • 1/4 rode peper (indien je niet van pittig eten houdt kan je dit weg laten)
  • 1 ui
  • 400 gram pompoenblokjes (mag ook uit vriezer)
  • 250 gram mini tomaatjes
  • 4 volkoren lasagnebladen (80 gram)
  • 250 gram verse tomatensaus of Passata pomodoro
  • handje geraspte 30+ kaas
  • kruiden naar wens om de tomatensaus op smaak te maken: knoflook, Italiaanse kruiden, kerriepoeder, chilipoeder, peper & zout.
  • 100 ml water
  • 1 kleine ovenschaal

Verhit de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de pompoen blokjes gaar afhankelijk van de grootte +/- 15 tot 25 minuten. Bak ondertussen het gehakt rul. Snijdt de ui, knoflook en peper fijn & voeg deze toe aan het gehakt. Snijdt ook de tomaatjes door middag en voeg toe aan het gehakt. Als de tomaatjes wat zachter zijn geworden & de ui glazig voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met kruiden naar wens. Indien de saus enorm dik is voeg wat water toe. Zet het vuur uit

Als de pompoen gaar is giet deze af laat goed droog stomen. Pureer met de stamper/mixer de pompoen glad.

Schep de helft van de pastasaus onderin de kleine ovenschaal. Bedek met de helft van de lasagnevellen. Dan schep je hier alle pompoenpuree over en weer een laagje lasagnevellen. Schep hierop de tweede helft pastasaus. Sluit af met een handje geraspte kaas.

Zet het geheel +/- 35 minuten in de oven. Prik in de lasagnebladen om te kijken of ze gaar zijn. Laat het gerecht minimaal 5/10 minuten staan alvorens aan te snijden.

 

Eet smakelijk!