Over mij

Ik ben Nina Cox-Hoefnagels, diëtist én help jou graag bij het vinden van een gezond voedingspatroon. De studie Voeding en Diëtetiek heb ik afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heb ik veel kennis en praktijkervaring opgedaan op het gebied van behandelen, begeleiden en coachen van verschillende doelgroepen en klachten in samenhang met voeding en alles wat daarbij hoort.

Inmiddels ben ik in oktober 2016 mijn praktijk; Diëtist Nina gestart waarbij ik met veel plezier mijn cliënten begeleid.

Het gedrag van mensen en hoe het komt dat iemand een bepaald eetgedrag ontwikkelt boeide me enorm tijdens mijn studie. Hierin heb ik me tijdens mijn studie verder verdiept middels de minor “gedrag bij leefstijl en gezondheid”. Tijdens deze minor heb ik veel kennis op gedaan op het gebied van coaching met als doel blijvende gedragsverandering. Het aanpassen van je leefstijl is niet alleen verandering in het voedingspatroon, ook andere aspecten zijn hierbij van belang. Denk hierbij aan beweging, roken, alcohol, stress, slaap en ontspanning. Ik hecht er veel waarde aan om verder te kijken dan alleen voeding bij het ontwikkelen en/of behouden van een gezonde leefstijl.

Bij mij in de praktijk krijg je geen strenge diëten als advies. Samen gaan wij op een verantwoorde en toegankelijke manier aan jouw leefstijl werken waarbij ik streef naar praktische adviezen. Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal wel mag en niet naar wat er niet mag. Als diëtist wil ik mensen leren dat gezond eten ook lekker kan zijn en waar heus nog wel ruimte is voor af en toe iets lekkers. Ik streef ernaar zoveel mogelijk met verse kruiden en goede producten een gezond eetpatroon te ontwikkelen, zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes.

“Iedereen is welkom in mijn praktijk, want iedereen verdient een advies op maat.
Met plezier help ik jouw bij het vinden van een voedingspatroon dat bij jou past”

Kwaliteit van de diëtist

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor volg ik verschillende bijscholingen en cursussen in mijn vakgebied. Dit vind ik erg interessant en hierdoor kan ik jou adviezen aanbieden volgens de nieuwste inzichten. Tevens ben ik aangesloten bij het kwaliteitsregister en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Privacy

Om uw privacy te waarborgen houd ik me aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast heb ik beroepsgeheim. Alles wat je met mij bespreekt zal ik vertrouwelijk behandelen en ik garandeer je dat jou gegevens binnen de praktijk blijven. De verwijzer ontvangt aan het einde van de behandeling een rapportage. Indien je hier bezwaar tegen hebt mag je dit aangeven.

-->