Vergoeding

Ook in 2024 heeft Diëtist Nina contracten met alle zorgverzekeringen!

Door de zorgverzekering wordt dieetadvisering tot 3 uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Dit komt neer op ongeveer 4-5 consulten. Naast de vergoeding vanuit uw basisverzekering kan het zijn dat je recht hebt op extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je polis.

Dieetadvisering valt onder het verplichte eigen risico. Dit houdt in dat je jaarlijks een eerste deel van de zorg die je nodig hebt zelf betaalt. Hiervoor zijn 2 uitzonderingen:

  • Bij kinderen tot 18 jaar gaat het niet van het eigen risico af.
  • Bij ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, diabetes mellitus of COPD kan het zijn dat uw behandeling onder de ketenzorg valt, bijvoorbeeld ketenzorg ELAN. In dit geval wordt uw voedings- en dieetadvies vergoed vanuit uw basis verzekering en zie je dit niet terug in je eigen risico. De huisarts of praktijkondersteuner zal hiervoor een verwijzing moeten aanmaken.

Tarieven

Diëtist Nina declareert rechtstreeks bij je zorgverzekeraar en hanteert hiervoor de standaard geldende tarieven. Deze kan je vinden in je polis of op de website van je zorgaanbieder. Indien je geen recht (meer) hebt op vergoeding vanuit je zorgverzekeraar dan gelden de volgende tarieven:

Eerste consult / Intake €123,-
Vervolgconsult standaard € 42,-
Vervolgconsult lang € 63,-
Vervolgconsult kort € 22,-

E-mail consult vragen:
Voor uitgebreide antwoorden die meer dan 15 minuten kosten om te beantwoorden zullen hiervoor kosten in rekening gebracht worden bij de zorgverzekeraar. Kosten afhankelijk van het aantal minuten.

Voor een huisbezoek binnen een straal van 10 km van de praktijk zal € 30,50 in rekening worden gebracht.

Heb je vragen over mijn tarieven, of komt je er niet aan uit met je verzekering, neem contact op met mij en ik zal kijken wat ik voor je kan betekenen.

-->

Over mij

Ik ben Nina Hoefnagels, diëtist én help jou graag bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Bij mij in de praktijk krijg je geen strenge diëten als advies. Samen gaan wij op een verantwoorde en toegankelijke manier aan jouw leefstijl werken waarbij ik streef naar praktische adviezen.
Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal wel mag en niet naar wat er niet mag.

“ Iedereen is welkom in mijn praktijk, want iedereen verdient een advies op maat.
Met plezier help ik jou bij het vinden van een voedingspatroon dat bij jou past”

 

Lees meer