RECEPT: Groene asperges met zalm en aardappeltjes in schil

12 april 2019

Benodigdheden 2 personen:

  • 2 zalm moten met huid (gekruid of zelf kruiden)
  • 400 gram groene asperges
  • 500 gram Roseval aardappels in schil
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de ovenbakplaat met bakpapier. Was en snijd de krieltjes 1 keer door midden en kook deze in ca. 5 minuten half gaar. Verwijder ondertussen 1 a 2 cm van de groene asperges. Dep de zalm droog met keukenpapier en leg deze in het midden op de ovenbakplaat. Leg daarnaast aan één kant groene asperges. Giet de aardappels af en zorg dat deze goed droog zijn. Leg deze vervolgens aan de andere kant van de zalm op de bakplaat. Besprenkel de asperges en aardappels met wat olijfolie en bestrooi met grof zeezout en peper naar wens.

Bak de vis, aardappeltjes en asperges gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten.

 

Eet smakelijk!