Pastinaak-tomatensoep

19 oktober 2020

 

Benodigdheden voor 6 porties

  • 2 pastinaak
  • 6 tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 800 ml water

Indien gewenst:

  • ½ rode peper
  • 1×1 cm gember

 

Schil de pastinaak en snij in stuken. Pel en snipper de ui en knoflook, hak indien gewenst de gember en peper fijn. Was de tomaten en  snijdt in grove blokjes.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruithier in de ui, knoflook, pastinaak (peper, gember naar smaak ca. 8 minuten op middelhoog vuur. Bak vervolgens 2 minuten de tomatenpuree mee zodat de zure smaak verdwijnt. Voeg de tomaten, water en groentebouillon tabletten toe en laat de soep ca. 25 minuten zachtjes koken. Pureer fijn met de staafmixer en bestrooi met verse peterselie

 

Eet smakelijk!

 

> Heb je een zoutarm dieet? Kies dan voor zoutarme bouillonblokjes

> Heb je een koolhydraatarm dieet? Hoog je vetten dan wat op door wat crème fresh of pesto toe te voegen voor het serveren.