RECEPT | Volkoren woknoodles met kip en sojabonen

05 augustus 2019

De sojaboon is een peulvrucht en rijk aan eiwit, vezels en onverzadigde (gezonde) vetzuren.  Het heeft een positieve invloed op de cholesterolwaardes.
Tevens kunnen sojabonen goed gebruikt worden door veganisten en vegetariërs ter vervanging van bijvoorbeeld vlees.

1 portie (100 gram) peulvruchten bevat 105 kcal en 4 gram koolhydraten

Benodigdheden 2 personen:

  • 60-70 gram ongekookte volkoren noodles (2 blokken)
  • 200 gram kipfilet blokjes
  • 200 gram sojabonen
  • 1 bosui
  • 1/2-1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 x 0,5 cm gember
  • 2 tl honing
  • 1 lepel chilisaus
  • 1 flinke scheut Kikkoman sojasaus
  • 2 tl water
  • 1 tl olijfolie
  • optioneel: 1 handje sesamzaadjes

Snijd de peper en gember fijn en pers de knoflookteentjes. Neem een schaaltje en meng hierin de peper, gember & knoflook samen met de honing, chilisaus en sojasaus en voeg hier 2 tl water en 1 tl olijfolie aan toe. Meng dit onder elkaar en voeg toe aan de kip. Zet vervolgens water op het vuur en kook hierin de volkoren noodles in 2 minuten gaar. Voeg de sojabonen toe aan de kip.

Snijd ondertussen de bosui in ringen.

Serveer de noodles met het kipmengsel en bestrooi met de bosui en eventueel sesamzaad.


Eet smakelijk!