Blog

RECEPT: tagliatelle met zalm uit de oven

10 december 2018

Benodigdheden 2 personen: 2 zalm moten 1 broccoli 4 tl crème fraiche (light) 1 knoflookteen ¼ rode peper 15 mini tomaatjes 1 el olijfolie chili kruiden, peper & zout, bieslook (vers of gedroogd) 120/150 gram ongekookte tagliatelle   Verwarm de…

Lees meer

RECEPT | Havermout pannenkoekjes

27 november 2018

Gezondere variant op de pannenkoek met tevens de helft minder koolhydraten als een gewone pannenkoek!  Ook lekker als ontbijt of lunch. 1 havermout pannenkoek:                  140 kcal & 13 gram koolhydraten 1 gewone…

Lees meer

RECEPT: pangasiusfilet met een korst van pijnboompitten op een bedje van cherrytomaten

09 november 2018

Benodigdheden 2 personen: 400 gram cherrytomaatjes 2 pangasiusfilet (eventueel met Italiaanse kruiden) 50 gram pijnboompitten 1 afgestreken theelepel Italiaanse kruiden 1 teentje knoflook verse basilicum olijfolie peper & zout   Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal…

Lees meer

RECEPT | RUCOLASTAMPPOT MET GEBAKKEN CHAMPIGNONS

06 november 2018

Benodigdheden 2 personen: 400 gram geschilde aardappels 85 gram rucola sla (indien je ijsbergsla lekkerder vind kan dit ook) ½ potje zongedroogde tomaatjes in reepjes 1 bakje (125 gram) kastanje champignons 1 scheutje halfvolle melk 4 runderworstjes 2 el vloeibare…

Lees meer

RECEPT | Noodles met kip & boontjes

30 oktober 2018

Benodigdheden 2 personen: 60-70 gram ongekookte noodles (2 blokken) 200 gram kipfilet blokjes 400 gram boontjes 1 bosui 2 el olijfolie ½-1 rode peper 2 teentjes knoflook 0,5 x 0,5 cm gember 1 tl honing 1 flinke scheut kikkoman sojasaus…

Lees meer

RECEPT | ovenschotel met pompoenpuree

30 oktober 2018

Benodigdheden voor 2 personen 300 gram geschilde aardappelen ¾ fles pompoen (tip: maak van het overige een soepje!) 200 gram rundergehakt 1 knoflookteen ¼ rode peper 2 el mosterd tijm scheutje melk peper & zout 1 groenten bouillontablet optioneel: handje…

Lees meer

RECEPT | Zalmpakketje

28 mei 2018

Ook lekker op de BBQ! Benodigdheden voor 2 porties: 2 zalmmoten (op huid) 100 gram zeekraal 30 mini/snack tomaatjes 2 el groene pesto (kan je eventueel ook weg laten) peper en zout aluminiumfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 200…

Lees meer

RECEPT | Geroosterde pompoen-blokjes

30 maart 2018

Benodigdheden voor 2 porties: 400 gram pompoen (in blokjes 1,5-1,5 cm) 1 el olijfolie kruiden naar keuze (peper, knoflook, chili, zout Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C.Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen…

Lees meer

RECEPT | Ovenpasta

15 februari 2018

  Benodigdheden voor 2 personen: 1,5 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 kleine ui 130 gram volkoren pasta (wil je graag koolhydraatarm eten? Laat de pasta weg of vervang voor pasta van groente zoals courgetti, broccoli- of bloemkoolrijst) 150 gram…

Lees meer

RECEPT | Eenvoudige verse spinaziesoep

01 februari 2018

Benodigdheden voor 3 porties: 1 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 ui 1 groentebouillontablet 300 gram verse spinazie 500 ml water indien gewenst: scheutje kookroom (light) of halfvolle melk   Bereiding: Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe…

Lees meer
-->

Over mij

Ik ben Nina Hoefnagels, diëtist én help jou graag bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Bij mij in de praktijk krijg je geen strenge diëten als advies. Samen gaan wij op een verantwoorde en toegankelijke manier aan jouw leefstijl werken waarbij ik streef naar praktische adviezen.
Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal wel mag en niet naar wat er niet mag.

“ Iedereen is welkom in mijn praktijk, want iedereen verdient een advies op maat.
Met plezier help ik jou bij het vinden van een voedingspatroon dat bij jou past”

 

Lees meer