RECEPT | spruitjes ovenschotel

28 december 2018

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram aardappels
  • 150 gram rundergehakt
  • 400 gram spruitjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 klein/half geklutst ei
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • overige kruiden: nootmuskaat, peper, zout

 

Verwarm te oven voor op 200 graden.
Maak de spruitjes schoon, snijd de stronkjes van de onderkant en kook in 8 minuten beetgaar. Giet de spruiten af en breng op smaak met wat nootmuskaat. Schil ondertussen de aardappels en snijdt in plakjes, kook deze ook in 8 minuten gaar en laat even afkoelen.

Bak het gehakt rul in de pan en breng op smaak met wat peper & zout. Vet ondertussen een ovenschaal in met 0,5 el olijfolie en verdeel de spruitjes over de bodem. Daar bovenop een laagje met aardappelschijfjes en vervolgens een laagje gehakt. Sluit af met weer een laagje aardappels.

Meng de crème fraîche met het ei, kerriepoeder, geraspte kaas, 0,5 el olijfolie en naar smaak peper en zout.

Plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven en laat op 180 graden in 20 tot 25 minuten gaar worden.

 

Eet smakelijk!