RECEPT | RUCOLASTAMPPOT MET GEBAKKEN CHAMPIGNONS

06 november 2018

Benodigdheden 2 personen:

  • 400 gram geschilde aardappels
  • 85 gram rucola sla (indien je ijsbergsla lekkerder vind kan dit ook)
  • ½ potje zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 1 bakje (125 gram) kastanje champignons
  • 1 scheutje halfvolle melk
  • 4 runderworstjes
  • 2 el vloeibare boter
  • peper & zout
  • optioneel: balsamico crème

 

Schil de aardappelen, snijd deze in even grote stukken en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd terwijl de aardappelen staan te koken de champignons in plakjes en bak deze in 1 el vloeibare boter goudbruin. Bak ook de runderworstjes in 1 el vloeibare boter goudbruin.

Giet de aardappels af indien deze gaar zijn en laat deze op een lage pit nog 2 minuten droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of staafmixer en voeg een scheutje halfvolle melk toe.  Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Voeg de rucola en zongedroogde tomaatreepjes toe en meng dit geheel door elkaar.

Schep op de borden en garneer eventueel met wat balsamico creme.

Eet smakelijk!