RECEPT | ovenschotel met pompoenpuree

30 oktober 2018

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram geschilde aardappelen
  • ¾ fles pompoen (tip: maak van het overige een soepje!)
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 knoflookteen
  • ¼ rode peper
  • 2 el mosterd
  • tijm
  • scheutje melk
  • peper & zout
  • 1 groenten bouillontablet
  • optioneel: handje geraspte kaas

 

Snijd de pompoen in niet al te grote stukken en de knoflook en het pepertje fijn. Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en peper. Voeg ondertussen de pompoen toe samen met 1 el mosterd en tijm. Roerbak dit geheel 5 minuten. Kook ondertussen de aardappelen.Voeg vervolgens water aan de pompoen toe zodat het mengsel net onder water staat en doe hier 1 groenten bouillon tablet bij. Laat dit 15 minuten koken.

Rul ondertussen het gehakt. Als de aardappels en pompoen gaar zijn neem de pan van het vuur, giet af en stamp dit geheel samen tot een grof mengsel (om het geheel iets smeuïger te maken, kun je een scheutje melk toevoegen). Breng extra op smaak met 1 el mosterd, tijm en eventueel wat peper en zout.

Neem een ovenschaal. Leg het gehakt onderin en de pompoenpuree er bovenop. Bestrooien met gemalen kaas. Zet je schotel zo’n 10-15 minuten in de oven op 180°C, tot je kaas gesmolten is.

 

Eet smakelijk!