RECEPT | Ovenpasta

15 februari 2018

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1,5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 130 gram volkoren pasta
    (wil je graag koolhydraatarm eten? Laat de pasta weg of vervang voor pasta van groente zoals courgetti, broccoli- of bloemkoolrijst)
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 afgestreken tl kaneelpoeder
  • 300 gram verse spinazie
  • 50 gram mozzarella
  • 300 gram verse tomatensaus ( https://www.dietistnina.nl/weg-pakjes-en-zakjes-verse-tomatensoep-tomatensaus ) OF 1 blik gepelde tomaten
  • peper en zout
  • optioneel: handje geraspte 30+ kaas

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens verpakking beetgaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe olijfolie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en laat dit samen nog 3 minuten fruiten. Voeg het rundergehakt met de kaneel toe en bak dit rul. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep met de mozzarella door de gehakt-tomatensaus. Schep in de ovenschaal (doe er eventueel nog wat 30+ geraspte kaas over) en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

(eet je koolhydraatarm? Wok de pasta van groente 2 minuten mee en schep het mengsel geheel in een ovenschaal)

Neem vervolgens een koekenpan en verhit 1 el olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken tot het vocht verdampt is. Maak een bedje van spinazie en leg de pasta er bovenop.

 

Eet smakelijk!