RECEPT | Eenvoudige verse spinaziesoep

01 februari 2018

Benodigdheden voor 3 porties:

  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 groentebouillontablet
  • 300 gram verse spinazie
  • 500 ml water
  • indien gewenst: scheutje kookroom (light) of halfvolle melk

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe 1 el olijfolie in de pan en fruit de ui op niet te hoog vuur. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en laat dit samen nog 3 minuten samen fruiten.

Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens het groentebouilliontablet toe en laat dit oplossen. Voeg al de spinazie toe en laat deze slinken in het water. Laat het geheel 4 minuten koken. Neem van het vuur en mix het geheel glad met een staafmixer. Voeg naar wens kookroom (light) toe of wat halfvolle melk.

 

Eet smakelijk!

 

Diëtist Nina | Diëtistenpraktijk Asten