RECEPT | Rijst met kip kerrie | Zonder pakjes & zakjes

17 januari 2018

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 el olijfolie
  • 1teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 flinke tl sambal
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 ml melk
  • 100 ml water
  • scheutje kookroom (light)
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 15 gram ongezouten cashewnoten
  • peper, zout & bieslook

 

Bereiding:

Was en snijd de boontjes en kook deze in ca. 12 minuten gaar. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en knoflook fijn. Doe 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en kipfilet toe en bak dit 3-4 minuten. Zet ondertussen een pan water op het vuur en kook hierin de zilvervliesrijst gaar. Voeg vervolgens de melk en kookroom toe aan de kip en breng dit licht aan de kook. Voeg hier de sambal, kerriepoeder en het ½ verkruimelde kippenbouillonblokje aan toe. Zodra het kippenbouillionblokje opgelost is zet het vuur laag en voeg de kookroom toe. Giet de boontjes af en voeg deze ook toe aan de kip-kerrie mengsel. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder naar wens. Zodra de rijst klaar is giet deze af. Serveer de rijst kip kerrie met gehakte cashewnoten en bieslook.

 

Eet smakelijk!

 

Diëtist Nina | Diëtistenpraktijk Asten